Top 101 circuite de vis – România o alternativă autentică
Ediţia în limba franceză a prestigioasei publicaţii National Geographic va lansa începând din luna mai a acestui an – „Top 101 circuite de vis”- o iniţiativă care va informa opinia publică, de la sfaturi practice de călătorie până la oferirea datelor despre distanţele de parcurs, a celor mai fascinante circuite din întreaga lume.
Acest top al circuitelor va fi prezentat începând din luna mai pe parcursul a patru serii cu tematici diferite precum: “Frumuseţile litoralului”, “Oraşe şi porturi”, “Drumuri de parcurs” şi “Trasee montane”, încercând să ilustreze cele mai spectaculoase atracţii turistice care să satisfacă şi cele mai riguroase cerinţe ale turiştilor.
Printre drumeţiile în diverse arii care oferă peisaje pitoreşti, trasee dedicate iubitorilor de adrenalină sau excursii cu caracter cultural, se regăseşte şi România recomandată pentru un traseu memorabil în carul românesc tras de boi în frumoasele şi autenticele noastre zone rurale.
Datorită potenţialului său remarcabil, România a reuşit să fie inclusă în acest top alături de spectaculoasele fortăreţe medievale ale Elveţiei, de circuite precum plimbarea cu un tuk-tuk la Phnom Penh sau cu un Cadillac pe celebra autostradă 66 din Statele Unite.
Acest top realizat de către publicaţia National Geographic constituie un avantaj considerabil pentru activitatea turistică din România, ţinând cont că această sursă media specializată în turism este consultată frecvent pentru planificarea vacanţelor datorită caracterului său independent şi imparţial care generează credibilitate.
O abordare responsabilă din partea autorităţilor din România ar trebuie să se concentreze asupra acestei şanse şi s-o eticheteze drept un mijloc de a promova ţara şi de a-şi conserva adecvat mediul, obiectivele turistice şi identitatea culturală, deoarece acestea reprezintă obiectul şi domeniul de derulare a activităţii turistice, fiind purtătorul resurselor sale. De aceea, planificarea, amenajarea şi exploatarea activităţii turistice trebuie să fie parte integrantă nu doar din strategia de promovare ci şi de dezvoltare responsabilă a ţării, deoarece dezvoltarea şi creşterea economică antrenează inevitabil modificări în ecosisteme, motiv pentru care orice demers trebuie realizat raţional în aşa manieră încât să nu afecteze mediul şi factorul uman, nici în prezent şi nici în viitor.
Conştientizând faptul că o pentru a implementa o dezvoltare a activităţii turistice pe fundamente responsabile care să răspundă nevoilor şi pretenţiilor indivizilor, aceasta trebuie să respecte în primul rând limitele ecologice, iar una dintre metodele viabile pentru a îndeplini acest obiectiv o constituie integrarea turismului responsabil în politica de abordare a oricărei activităţi turistice.
Comentarii
Niciun comentariu.