Anunț FITR
Ediția a VI-a a Forumului Internațional pentru Turismul Responsabil va avea loc la Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), în perioada 10-11 mai 2018. Cel de-al doilea invitat special al forumului este confirmat: Directorul General al MNIR, Dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu.
Despre MNIR
Cel mai mare muzeu de istorie din România a fost inaugurat în 1972, în clădirea din Calea Victoriei numărul 12. Acesta a devenit spațiul în care întreaga istorie a românilor a fost reprezentată într-o expoziție permanentă, întinsă în peste 49 de săli.
Până în prezent, Muzeul Național de Istorie a României a găzduit numeroase expoziții memorabile și manifestări științifice de prim rang. De asemenea, muzeul susține cercetări arheologice, gestionând proiecte de mare anvergură. Clădirea, ea însăși fiind un monument istoric, adăpostește astăzi obiecte cu valoare istorică, descoperite pe teritoriul țării, din timpuri preistorice și până în prezent.
Despre Dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, Directorul General al MNIR, invitat în cadrul FITR, ediția a VI-a
Dr. Oberländer-Târnoveanu, directorul general al MNIR, s-a remarcat prin preocupările, dar și rezultatele deosebite obținute în domeniul managementului patrimoniului cultural și al muzeelor, precum și prin proiecte culturale și de cercetare. Totodată, Dr. Oberländer-Târnoveanu, doctor în istorie și expert arheolog atestat, deține și funcția de Președinte al Comisiei Naționale a Muzeelor și Colecțiilor.
Suntem onorați să îl avem ca invitat în cadrul ediției a VI-a a Forumului Internațional pentru Turismul Responsabil, eveniment prin care dorim evidențierea valorilor identitare ale României, facilitarea transferului cunoștințelor dr. Oberländer-Târnoveanu în practicile comunităților, precum și formularea și utilizarea de argumente istorice care să contribuie la creșterea atractivității locurilor, într-o secțiune specială a forumului.
Vom anunța în curând și următorii speakeri în cadrul evenimentului, alături de cei deja confirmați – Harold Goodwin și Dr. Oberländer-Târnoveanu.
Până atunci, nu uitați premisa noastră:
Orice comunitate este atractivă, iar turismul devine o formă de recunoaștere a valorilor antropice și naturale ale acesteia. O experiență reală, nu doar un produs. Oameni cu istorie și povești. Descoperire și redescoperire.
Comentarii
Comentariile sunt inchise.