Publicaţia britanică The Guardian recomandă destinaţiile turistice din România
Este recunoscut faptul că România este una dintre ţările cu cele mai variate produse turistice datorită potenţialului pe care îl are, al biodiversităţii de floră şi faună, unice în Europa.
De obicei, turiştii din Europa se axează cu precădere pe calitatea serviciilor, peisagistică, practicarea sporturilor, tradiţie şi cultură, căutând să le găsească pe toate în acelaşi spaţiu. Bazându-se pe această cerinţă, The Guardian recomandă România ca opţiune pentru turiştii britanici dornici de o vacanţă care să satisfacă şi cele mai exigente gusturi.
Datorită potenţialului variat de care dispune România, The Guardian a realizat pe parcursul anului o serie de materiale care au avut ca prim obiectiv promovarea anumitor zone ale ţării precum Munţii Carpaţi, Bucovina, Delta Dunării, Bucureşti.
Pe baza acestor considerente, publicaţia britanică a clasat România în top 10 destinaţii de vacanţă din Europa alături de Italia, Franţa, Portugalia, Spania şi Austria, încercând să puncteze faptul că sunt multe elemente care fac ca turismul din România să fie apreciat şi căutat.
Natura are şi ea aportul său, posibilitatea de a petrece o vacanţă în mijlocul ei făcând întotdeauna vacanţele speciale. De exemplu, sectorul turiştilor care preferă drumeţiile şi traseele montane complexe pot alege Munţii Făgăraş pentru a trăi la aceleaşi cote senzaţiile din Alpi.
Un alt aspect asupra căruia se insistă este cel legat de aportul calitate-preţ satisfăcător, măsură care vine ca o încercare de a o optimiza eforturile de promovare ale turismului românesc; dacă îţi îndrepţi atenția către o destinaţie de opt zile cu toate serviciile incluse, cu două zile de trekking în Parcul Naţional Piatra Craiului, cheltuielile sunt estimate la 655 lire sterline/persoană.
Turismul este un sector economic competitiv, iar România trebuie să valorifice resursele turistice care sunt de o mare însemnătate pentru societatea actuală dar şi pentru cea viitoare deoarece astfel putem conserva moştenirea naturală şi culturală. Pentru astfel de acţiuni, activităţile turistice şi dezvoltarea trebuie să respecte proporţiile, natura şi caracteristicile locului în care ele se desfăşoară.
Comentarii
Niciun comentariu.